Coama Rotunda
Prin definitie coama reprezinta elementul de legatura dintre doua ape si este plasat de regula in linie dreapta la cea mai inalta cota a acoperisului.
Bordura Fronton
Este un element din tabla plana ce realizeaza inchiderile exterioare de tip perimetral ale acoperisului imbracand structura din lemn.
Dolie
Se monteaza la intersectia a doua sarpante, facand astfel legatura intre cele doua ape. Acestea se aseaza sub invelitoare si au rolul de a diviza apa pluviala spre sistemul de drenaj. Spatiul dintre invelioare si dolie se inchide cu bureti de etansare.
Glaf Perete
Se foloseste la imbinarea invelitorii cu o suprafata verticala. Aceasta asigura inchiderea acoperisului la peretii sau zidurile care marginesc sarpanta.
Sort Streasina
Se aseaza sub marginea invelitorii facand legatura cu sistemul de drenaj. Acesta are rolul de a permite scurgerea apei de pe invelitoare in jgheab.
Pazie sub jgheab
Este un element decorativ care mascheaza streasina din lemn, in acelasi timp oferind protectie acesteia. Se monteaza la capetele grinzilor, in plan vertical, formand un fundal in spatele jgheaburilor.
Pazie sub fronton
Este un element decorativ care imbraca partea din lemn ramasa dupa asezarea inchiderilor laterale. Este executat din tabla plana la fel ca celelalte elemente de tinichigerie.